„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+15.2 °C
apmācies

15 jautājumu un atbilžu gadi RU

Daugavpils novada klubs „Kas? Kur? Kad?” (KKK) šogad atzīmē 15 gadu jubileju. 9. jūnijā notika 2018./2019. gada sezonas spēles fināls. Ilggadējais novada spēļu vadītājs un KKK entuziasts Pjotrs Vasiļjevs pastāstīja „Latgales Laikam” kluba vēsturi un kā tam klājas pašlaik.

„Smadzeņu triecienuzbrukums” 15 gadu garumā

2004. gadā notika Laucesas pagasta kausa izcīņa, kurā piedalījās vien četras komandas. Taču jau no nākamā gada spēlei pakāpeniski pievienojās citu pagastu komandas, un tagad KKK apvieno visu Daugavpils novadu, stāsta Pjotrs.

Pašlaik klubā ir astoņas komandas, kuras pārstāv Kalkūnes, Laucesas, Tabores, Demenes, Skrudalienas pagastu, kā arī Daugavpils Būvniecības tehnikuma komanda. „Mēs esam atvērti pilnīgi visiem, nav itin nekādu ierobežojumu,” saka Pjotrs Vasiļjevs. Neskatoties uz sacensību garu, klubs ir slavens ar savu sirsnīgo un labestīgo gaisotni. Pjotrs atzīmē, ka pašlaik klubā izveidojies stiprs kodols, dažas komandas spēlē kopš tā dibināšanas, un jubilejas finālā tās saņēma balvas par ieguldījumu spēlē.

„KKK jau spēlē nākamā paaudze – dalībnieku bērni,” lepojas Pjotrs. Spēle tiešām apvieno, to spēlē veselas ģimenes. Piemēram, Pāvels Pancerko savulaik, vēl būdams zēns, vienkārši palīdzēja klubā, savāca lapiņas ar atbildēm, iznēsāja izdales materiālus, bet tagad spēlē un ir viens no komandas „Mirnijs” līderiem. Taču P. Vasiļjevs atzīmē, ka sapulcināt cilvēkus ar katru gadu kļūst aizvien sarežģītāk. „Visi kļuvuši aizņemtāki, rūpju pārņemti,” viņš saka, „toties tie, kas joprojām spēlē klubā, saka, ka šeit garīgi atpūšas un galvenokārt nāk nevis uzvaru, bet saskarsmes dēļ.” To apliecina arī kluba nemainīgā devīze – „Nevis lai uzvarētu, bet piedalītos!” Sekojot šai devīzei, Daugavpils novada izlase iespēju robežās gandrīz ik gadu piedalās „Kas? Kur? Kad?” Latvijas čempionātā. Uzvarēt Latvijas KKK kustības gudrākos prātus ir diezgan sarežģīti, taču piedalīšanās turnīrā dod iespēju izbaudīt spēles „garšu” un gūt pieredzi.

Tik ilgi KKK novadā pastāv ne tikai pateicoties entuziasmam un cilvēku pozitīvajam noskaņojumam. „Mums daudz palīdz pagastu vadība,” saka Pjotrs, „tā ne tikai mūs atbalsta, bet dažkārt piedalās spēlēs.” Pašlaik klubā spēlē arī Daugavpils novada deputāti.

Visu rakstu lasiet 21. jūnija numurā.