„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Galvenais kritiķis ir skatītājs

Džeina Saulīte

Noslēgusies teātra sezona. Daugavpils teātra (DT) valdes priekšsēdētājs un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs pastāstīja „Latgales Laikam” par aizvadītās sezonas rezultātiem un ar ko teātris pārsteigs savus skatītājus jaunajā sezonā.

Skatītāju pieprasījums

Oļegs Šapošņikovs atzīmē, ka aizvadītajā sezonā teātris iemantojis vēl lielāku popularitāti pilsētnieku vidū. Tas, ka gandrīz uz visām izrādēm biļetes tiek izpirktas uzreiz, tiklīdz ir nonākušas tirdzniecībā, teātrim jau ir dabiska un likumsakarīga lieta. Ir tādas populāras izrādes, uz kurām gandrīz nav iespējams nopirkt biļetes, piemēram, mūzikls „Džeina Eira” vai iestudējums „Revidents Sylagolā”. „Tas ir labs rādītājs tam, ka pilsētai mēs esam vajadzīgi,” uzskata Oļegs. Viņaprāt, panākt to, lai cilvēks nāktu uz teātri, nepalīdzēs nekāda reklāma, piespiešana u. tml. „Pirmām kārtām, teātra popularitāti ietekmē tā darba rezultāti,” saka DT vadītājs, „ja teātris ir interesants un vajadzīgs, to tikai tāpēc arī apmeklēs.” Turklāt teātra vadītājs uzskata, ka panākumu gūšanai nekas principiāli jauns netika darīts un arī turpmāk netiks darīts. „Mēs necenšamies pārsteigt vai ar kaut ko tīši piesaistīt skatītājus,” saka O. Šapošņikovs, „vienkārši gadu pēc gada mēs plānveidīgi un labi darām savu darbu un tas nes augļus, un tieši tagad sākas laiks, kad teātris pilsētā gūst vēl nebijušu popularitāti.”

Nemazinot visu teātra aktieru labo darbu un milzīgo pašatdevi, Oļegs atzīst, ka savdabīgs aizvadītās sezonas notikums bija aktiera Mihaila Abramova jaunās lomas. „Piemēram, izrādē pēc Čehova stāstu motīviem Mihails pusotru stundu ticami un izjusti nospēlēja trīs absolūti dažādas lomas,” saka Oļegs. Viņš uzskata, ka aktiera profesija ir loterija, un ne vienmēr aktierim tiek tāda loma, kurā viņš spēj sevi parādīt. Oļegs Šapošņikovs piebilst, ka šogad iespēja maksimāli parādīt savu radošō spēju diapazonu bija tieši Mihailam.

Sezonas beigās Daugavpils teātris savdabīgi apkopo rezultātus, pasniedzot savas „iekšējās” nominācijas. Un Mihails Abramovs, kā arī Jeļena Netjosina, Māris Korsiets, Marks Šelutko un Aleksandrs Komarovs saņēma valdes Goda rakstu par īpašiem nopelniem 2018./2019. gada sezonā. Par sezonas pieprasītākajiem aktieriem kļuva Kristīne Veinšteina un Miroslavs Blakunovs. Visvairāk reižu tika nospēlēta izrāde „Raudupiete”, savukārt „Džeina Eira”, „Hamlets” un „Purva bridējs (-i)” bija visapmeklētākās izrādes.

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.