„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Latgales augstskolas nepalielinās studiju maksu

Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte paziņojušas par studiju maksas paaugstināšanu 2019./2020. akadēmiskajam gadam. Latgales augstskolas, atšķirībā no galvaspilsētas austākajām mācību iestādēm, studiju maksu šajā mācību gadā palielināt neplāno.

 Daugavpils Universitātes rektora vietnieks attīstības jautājumos Jānis Kudiņš “Latgales laikam” atzina, ka studiju maksa Daugavpils Universitātē šajā mācību gadā paliks tāda pati kā iepriekšējā. Kādas izmaiņas, varbūt, tiks ieviestas nākamajā gadā.

Saglabāt studiju maksu līdzšinējā līmenī augstskolai izdevies, lielā mērā pateicoties tam, ka daudzi studē budžeta vietās un maksas studentu skaits ir salīdzinoši neliels. Otra lieta ir reģiona specifika, kas obligāti ir jāņem vērā. “Ja mēs celsim studiju maksu vēl augstāk, tad maksas studentu skaits var samazināties. Savukārt tās saglabāšana esošajā apjomā vieš cerības, ka šie studenti tomēr atnāks mācīties,” norādīja J. Kudiņš.

Maksa par bakalaura studijām DU patlaban svārstās no 1200 eiro gadā, maģistrantūrā – no 1500 eiro gadā.

Arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) pagaidām neplāno paaugstināt maksu par studijām. Aprīļa beigās notikušajā Senāta sēdē studiju maksu 2019./2020. studiju gadā tika nolemts atstāt iepriekšējā līmenī.

Visu rakstu lasiet 5. jūlija numurā.