„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Avīze “Daugavpils Novada Vēstis” pārtapusi informatīvajā izdevumā

Daugavpils novada domes deputāti izslēguši avīzi “Daugavpils Novada Vēstis” no masu informācijas līdzekļu reģistra un pieņēmuši lēmumu par bezmaksas informatīvā izdevuma ar tādu pašu nosaukumu izdošanu, kur tiks publicēta pašvaldības aktuālā informācija un kas tiks izplatīts novada iedzīvotājiem.

Daugavpils novada domē „Latgales Laikam” paskaidroja, ka lēmums par avīzes “Daugavpils Novada Vēstis” izslēgšanu no masu informācijas līdzekļu reģistra pieņemts, balstoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas viedokli, ka pašvaldības nevar izdot avīzes. Uzņēmumu reģistrā avīze “Daugavpils Novada Vēstis” bija reģistrēta kā masu informācijas līdzeklis, kura dibinātājs ir Daugavpils novada dome.

Savukārt lēmumu par bezmaksas informatīvā izdevuma izdošanu pašvaldības deputāti pieņēmuši, realizējot brīvprātīgu iniciatīvu, lai sniegtu administratīvās teritorijas iedzīvotājiem informāciju par pašvaldības kompetencē esošajiem jautājumiem un nodrošinātu pieejamību informācijai par domes pieņemtajiem lēmumiem.

Tāpat kā iepriekš, pašvaldības bezmaksas izdevums „Daugavpils Novada Vēstis” iznāks vienu reizi mēnesī.