„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Baltkrievija Daugavpils bērnu skatījumā

Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) atklāta bērnu zīmējumu izstāde, kuri tapuši Baltkrievijas nacionālā valstiskuma simtgadei veltītajam konkursam. Pasākums norisinājās pirms Baltkrievijas Republikas Neatkarības dienas.

Konkursā piedalījās vairāk nekā 30 bērni no Daugavpils un Daugavpils novada, kā arī baltkrievu svētdienas skolas „Vjaselki” audzēkņi. Jauno mākslinieku darbos attēlotas Baltkrievijai raksturīgas ainavas un dzīvnieki, tautastērpi un simboli, alūzijas par baltkrievu mākslinieku radošās darbības tēmu. Baltkrievu Kultūras centra (BKC) vadītāja Žanna Romanovska atzīmēja, ka konkursā piedalījās dažādu tautību bērni, kuri savos darbos centās atspoguļot zināšanas un iespaidus par valsti. Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs atklāšanā atzīmēja, ka šīs izstādes darbi ir savdabīga „tautas diplomātija”. „Bērni, kuri dzīvo citā valstī, ir uztvēruši Baltkrievijas būtību un pratuši to parādīt,” viņš teica.

Savukārt Žanna Romanovska pastāstīja, ka izstāde bibliotēkā ir otrais komandas darba posms, kurā piedalījās BKC, ģenerālkonsulāts un baltkrievu biedrība „Uzdim”. Šai komandai pievienojās Latgales centrālā bibliotēka, piešķirot telpas, un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola, kura piešķīra molbertus.

Pašlaik izstāde ir skatāma Baltkrievu kultūras centrā.