„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Virpuļviesulī cietušie balvēnieši sauc pēc palīdzības

Foto: Facebook.com

Sestdien, 6. jūlijā, pēcpusdienā Balvu novada Bērzpils pagastā virpuļviesulis nopostījis vairākas mājas. Dabas stihija nodarījusi ievērojamus postījumus trim mājsaimniecībām -- divām norauti ēku jumti, bet visvairāk cietusi Baranovsku ģimenes saimniecība „Krastiņi”, kurā no septiņām ēkām sešas ir izpostītas, tostarp dzīvojamā māja.

Šajās mājās dzīvo 87 gadus vecā Veronika Baranovska ar savu 56 gadus veco dēlu Aldi. Virpuļviesuļa laikā abi atradās saimniecībā, bet, par laimi, nav cietuši. Bērzpils pagasta pārvalde vērsīsies Balvu novada domē ar lūgumu palīdzēt cietušajai ģimenei. Savukārt Veronikas Baranovskas mazdēls Oskars ar sociālā tīkla „Facebook” starpniecību vēršas pie sabiedrības ar lūgumu sniegt atbalstu viņa ģimenei. Oskars raksta, ka pāris minūšu laikā viesuļvētra ir nopostījusi praktiski visu zemnieku saimniecību, kurā viņa senči saimnieko jau ceturtajā paaudzē.

Pilnībā ir iznīcināti divi siena šķūņi, smagi cietusi ir dzīvojamā māja, kūts un citas ēkas.

Oskars raksta, ka viņa vecmammai un tēva brālim nav pa spēkam tikt galā ar šo traģēdiju, jo papildus ir jārūpējas par liellopiem un citiem mājlopiem.

Lai atjaunotu vismaz daļu no saimniecības, ģimenei ir nepieciešami dažādi būvmateriāli – jumta segums, kokmateriāli (brusas, dēļi), skrūves, leņķi, naglas,  ķieģeļi, bloki u.c. Tā kā pašlaik nav apdzīvojama neviena ēka, ir nepieciešams arī dzīvojamais vagoniņš. Tāpat ģimene būs pateicīga arī par finansiālu atbalstu.

Kamēr nav izveidots ziedojumu konts, ziedojumus var ieskaitīt Oskara Baranovska bankas kontā: LV83HABA0551024702192.

Cietušās saimniecības adrese: Balvu novads, Bērzpils pagasts, Jabalova, "Krastiņi", LV-4576. Kontakti: +371 25545669.