„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Eigimu atbrīvo no Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja amata

Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas kārtējā sēdē pēc domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ierosinājuma deputāti ar balsu vairākumu no komitejas priekšsēdētāja amata atbrīvojuši Rihardu Eigimu.

Kā viens no iemesliem R. Eigima atbrīvošanai no ieņemamā amata tiek minētas problēmas sociālās aprūpes jomā pilsētā. Maijā Daugavpili apmeklēja labklājības ministre Ramona Petraviča. Vizītes gaitā pašvaldības vadītājs un ministre, iepriekš nebrīdinot Sociālā dienesta darbiniekus, apmeklēja Klientu apkalpošanas centru Lāčplēša ielā un atklāja tajā virkni problēmu, kas saistītas ar palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem.

22. maijā dome saņēma vēstuli no labklājības ministres, kurā norādīts, ka Klientu apkalpošanas centrā novērotās nepilnības klientu plūsmas organizēšanā rada bažas par labas pārvaldības principu ievērošanu iestādes darbā.

14. jūnijā Daugavpils Sociālā dienesta vadītāja Nonna Jakubovska sniedza skaidrojumus par situāciju un virkni priekšlikumu, norādot, ka problēmas risinājumam ir nepieciešams domes deputātu atbalsts. Turklāt dienesta vadītāja par minētajiem jautājumiem atsevišķi ir informējusi arī komitejas priekšsēdētāju.

Pārbaudot minētā jautājuma virzību, tika konstatēts, ka līdz šim komiteja, kas ir atbildīga par šādu jautājumu koordinēšanu pašvaldībā, nav veikusi nepieciešamās darbības situācijas uzlabošanai, tai skaitā nav izskatījusi dienesta sniegtos priekšlikumus. Tādēļ domes priekšsēdētājs ierosināja skatīt jautājumu par R. Eigima atbilstību komitejas priekšsēdētāja amatam.

Visu rakstu lasiet 9. jūlija numurā.