„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Daugavpilī būs par vienu vidusskolu mazāk

Daugavpils domes Izglītības pārvalde ir izstrādājusi skolēnu uzņemšanas noteikumus 10. klasē 2019./2020. mācību gadā, nosakot minimālos uzņemšanas kritērijus, -- šajā mācību gadā skolās 10. klase tiks atvērta, ja tajā būs vismaz 22 skolēni.

Turklāt  10. klasē tagad uzņem tikai tos skolēnus, kuriem 9. klases valsts pārbaudes darbā matemātikā, svešvalodā un latviešu valodā vērtējums nav zemāks par 5 ballēm. Savukārt mazākumtautību skolās izglītojamo rezultāts centralizētajā eksāmenā latviešu valodā nedrīkst būt zemāks par 46%.

Lai gan uzņemšana vidusskolās vēl turpinās un puse devītās klases absolventu tajās jau ir iesnieguši dokumentus, ir zināms, ka pilsētā būs par vienu vidusskolu mazāk. 2019./2020. mācību gadā desmitā klase netiks atvērta  J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolā. Pēc pāris gadiem, kad skolu pabeigs pašreizējie 11. un 12. klases audzēkņi, šī vidusskola tika pārveidota par pamatskolu.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka galvenais iemesls, kāpēc šajā skolā neizdevās nokomplektēt 10. klasi, ir skolēnu „aizplūšana” uz citām pilsētas vidusskolām. Turklāt skolai nepalīdzēja arī tas, ka aizvadītajā mācību gadā tās audzēkņu sekmes uzlabojās. Tas attiecināms uz latviešu valodas eksāmena rezultātiem 9. klasē un citiem faktoriem.