„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+9.2 °C
apmācies

Daugavpilī paredzēts uzstādīt jaunus vides objektus

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē tika izskatīti vairāki komisijas priekšsēdētāja Igora Prelatova priekšlikumi par jaunu vides objektu uzstādīšanu pilsētā.

I. Prelatovs izteica priekšlikumu uzstādīt zīmes ar pilsētas nosaukumu pie Daugavpils robežas no Lietuvas un Baltkrievijas puses. „Šādas zīmes pēdējo reizi uzstādīja lieli pilsētas uzņēmumi vēl padomju laikos,” teica I. Prelatovs, „nolemts turpināt šo tradīciju un uzstādīt zīmes pie robežas  Lietuvas un Baltkrievijas pusē, vēl jo vairāk tāpēc, ka nākamgad aprit 100 gadi, kopš pilsēta pārdēvēta par Daugavpili.” Drīzumā tiks izsludināts skiču konkurss, kura uzvarētāji saņems naudas balvas. I. Prelatovs uzsvēra, ka šādam vides objektam jāatspoguļo pilsētas būtība, Daugavpils zīmes un simboli, piemēram, lilija, kas attēlota pilsētas ģerbonī, utt. Uzstādīt šos vides objektus tiks piedāvāts vietējiem uzņēmumiem kā dāvanu pilsētai, norādot uz objekta savu nosaukumu.

Izskanēja arī priekšlikums uzstādīt cietoksnī pieminekli vietā, kur kādreiz atradās jezuītu dievnams. „Manuprāt, tam jābūt nelielam piemineklim, kurš parāda, kā dievnams izskatījās, turklāt tam jāatspoguļo fakts, ka savulaik tas vienoja trīs konfesijas – pareizticīgos, katoļus un luterāņus.” XVII gadsimta sākumā uzbūvētais cietokšņa dievnams atradās pakalnā, pa labi no Mihaila vārtiem un tika sagrauts Otrā pasaules kara laikā.

Komisijas locekļi vēl atbalstīja priekšlikumu noformēt ar zīmējumiem betona sienu gar topošo promenādi Bruģu ielā. Tam tiks izsludināts skiču konkurss, kurā varēs piedalīties vietējie mākslinieki. Promenādi rotās labākie konkursa zīmējumi.