„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Piegādāts pirmais jaunais tramvajs

Daugavpilij piegādāts pirmais Tveras vagonbūves rūpnīcā (Krievija) ražotais jaunais tramvajs, pastāstīja AS “Daugavpils satiksme” valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis. 

Patlaban tramvajs ir nolikts uz sliedēm un iedzīts boksos, kur tiek pārbaudīta tā specifikācija, lai viss atbilstu prasībām. Pēc tam plānota tramvaja pārbaude  darbībā. „Skatīsimies, kā tas funkcionē, un tad arī pieņemsim galīgo lēmumu,” teica S. Blagoveščenskis.

Gandarījumu par jaunā tramvaja vagona pienākšanu savā profilā „Facebook” paudis arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Viņš arī pateicies domes Finanšu departamenta darbiniekiem, kuri burtiski “izvilkuši šo projektu no bezdibeņa”. Valsts kases finansējumu AS “Daugavpils satiksme” saņēma vien 28. jūnijā. Savukārt ar finansējumu nenodrošinātu līgumu iepriekšējā uzņēmuma vadība noslēgusi vēl 2018. gada novembrī, norāda A. Elksniņš.

Lai izvairītos no dažādiem pārpratumiem un izslēgtu risku zaudēt ES fondu līdzfinansējumu nākotnē, pašvaldībā tika pārbaudīta visa darījuma dokumentācija. Pēc atzinumu saņemšanas no Aizsardzības ministrijas, Drošības policijas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, darījumam tika dota „zaļā gaisma”.

Jauno tramvaja vagonu iegāde un tramvaju līnijas jaunā atzara būvniecība notiek Kohēzijas fonda projektā „Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā”. Kopumā projektā paredzēts iegādāties astoņus tramvaja vagonus.

Tramvaja vagonus AS “Daugavpils satiksme” piegādās UAB “Railvec”. Tramvaju iegādes kopējās izmaksas ir 4 093 600 eiro. Jaunu tramvaju iegāde samazinās gan ritošā sastāva ekspluatācijas izmaksas, gan arī elektroenerģijas patēriņu.