„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Aicina piedalīties unikālā ģimeņu un dzimtu grāmatu izstādes veidošanā

Grāmatu lasīšanas veicināšanas projektā “Bibliotēka”, kuru organizē literatūras mecenāts “Baltic International Bank”, Latvijas ģimenes tiek aicinātas iesaistīties izstādes ”Dzimtas grāmata” veidošanā.

Lai pieteiktu dalību izstādē, ģimenēm un dzimtām jāpiedalās projekta “Bibliotēka” izsludinātājā konkursā. Tā dalībniekam ir jāiesūta dzimtas stāsts, apraksts par ģimenei nozīmīgu grāmatu un grāmatas fotogrāfija. Dzimtas stāstā ir jāmin būtiski fakti un notikumi, kurus dalībnieks vēlas izstāstīt plašākai sabiedrībai. Savukārt grāmatas aprakstā jāpamato, kāpēc tieši šī grāmata tiek pieteikta konkursam un kāda ir tās nozīme dzimtas dzīvē. Tā var būt sena Bībele, pārmantota no paaudzes paaudzē, romāns, kas kopīgā lasīšanas priekā vienojis vairākus ģimenes locekļus, vai pavisam nesen izdota pasaku grāmata – literatūras darba formāts, valoda un izdošanas gads nav svarīgs. Izstādes konkursa nolikums ar detalizētiem pieteikšanās noteikumiem: https://ej.uz/dzimtasgramata. Pieteikumi dalībai konkursā jāiesniedz līdz 31. augustam.

Iesniegtos darbus izvērtēs īpaši izveidota konkursa žūrija, kurā darbosies mākslas zinātnieki, redaktori, mecenāti un “Baltic International Bank” pārstāvji. Iedvesmojošākie Latvijas ģimeņu stāsti un grāmatas 2020. gadā tiks prezentēti izstādē „Dzimtas grāmata”.

Kopā izstādē “Dzimtas grāmata” tiks iekļauti 12 ģimeņu stāsti – astoņus žūrija izvēlēsies no konkursā iesūtītajiem pieteikumiem, savukārt četrus – no ģimenēm, kas piedalās “Baltic International Bank” atbalstītās grāmatas “Dzimtu ģerboņi mūsdienu Latvijā” izstrādē. Izstādes atklāšana paredzēta 2020. gada janvārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, savukārt februārī izstāde būs apskatāma Liepājas Latviešu biedrības namā, bet martā – Latgales vēstniecībā GORS.