„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Viss sākās ar drauga dāvātu fotoaparātu

Aizvadītajā nedēļā, 18. jūlijā, Daugavpils Māla mākslas centrā tika atklāta Irinas Maskalenko fotoizstāde „Redzēt -- ne tikai skatīties”. Tā fotomāksliniecei ir pirmā personālizstāde, kuru viņa nolēmusi veltīt savai 35 gadu jubilejai.

Irina ir absolvējusi Daugavpils Universitāti, iegūstot angļu un franču valodas bakalaura grādu un maģistra grādu starpkultūru attiecību menedžera specialitātē. Kādu laiku strādājusi birojā, taču aizraušanās ar fotogrāfiju izrādījās spēcīgāka nekā vēlme veidot  biroja darbinieka karjeru.

„Radīt man nozīmē dzīvot. Spēja pārveidot to, kas ir tev apkārt ikdienā, par kaut ko brīnumainu, lūk, tas ir mans uzdevums. Kad es fotografēju, manā galvā dzimst attēls, un es to pārveidoju fotogrāfijā, strādājot ar priekšmetiem, gaismu un ēnu, apstrādājot tās. Es cenšos fotografēt tā, lai manos darbos varētu lasīt noteiktu jēgu, lai būtu krāsu estētika. Esmu pārliecināta, ka iespējams atrast un saskatīt neticamo visparastākajās lietās, un man ir ļoti svarīgi to parādīt cilvēkiem,” stāsta Irina.

Irinas aizraušanās ar fotogrāfiju sākās pirms aptuveni desmit gadiem, kad kāds draugs viņai uzdāvināja fotoaparātu. Fotogrāfei ir savs stils un viņas darbus bieži vien var atpazīt, pat ja uz tiem nav viņas paraksta. Irinas bildes ir emocionālas un jutekliskas. Tās rada noskaņojumu, rodas vēlme pie tām apstāties un aizdomāties.

Visu rakstu lasiet 23. jūlija numurā.