„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Iedzīvotāji kompensācijās pieprasījuši 200 000 eiro

Daugavpils domes Attīstības komitejas sēdē, skatot jautājumu par kompensācijām māju īpašniekiem, kuru ēkas gaisa pārvada būvniecības rezultātā ir nonākušas „tilta ēnā”, tika pieņemts lēmums pieaicināt sertificētus speciālistus, kas novērtēs tilta būvniecības rezultātā iedzīvotājiem radītos zaudējumus.

Iedzīvotāji ar izveidojušos situāciju nav apmierināti un ir pieprasījuši kompensācijas, kuru apjoms svārstās no dažu logu nomaiņas līdz pat vairākiem desmitiem tūkstošu eiro. Kopējā kompensācijās pieprasītā summa ir 200 000 eiro.

Šī epopeja sākās ar to, ka daži sašutušie būvobjekta tuvumā esošo māju iedzīvotāji savulaik vērsās ar sūdzībām gan pašvaldībā, gan arī republikas mēroga masu saziņas līdzekļos. Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš sakarā ar radušos situāciju deva rīkojumu domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta darbiniekiem tikties ar iedzīvotājiem, kuru intereses ir skārusi šī objekta būvniecība, un noskaidrot viņu pretenzijas un vēlmes.

Domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa norāda, ka Eiropas Savienības fondu atbalstītais tilta būvniecības projekts ir ticis saskaņots visās nepieciešamajās institūcijās un to kontrolē Būvniecības Valsts kontroles birojs. Savukārt jautājuma par kompensācijas izmaksu iedzīvotājiem skatīšana ir pašvaldības brīva griba, jo īsti juridiska pamata šādai rīcībai nav. Savukārt, kas attiecas uz morālā kaitējuma novērtēšanu, tad Latvijas tiesu praksē šāda pieredze ir visai niecīga.

Visu rakstu lasiet 23. jūlija numurā.