„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Līvānu novada uzņēmēji palielina pašvaldības budžetu

Līvānu novadā darbojas gandrīz 300 uzņēmumi, kuri katru gadu ar nodokļu iemaksām palielina pašvaldības budžetu par 7%, turklāt privātajā sektorā darba samaksa pēdējos trīs gados ir pieaugusi par 35%, bet bezdarba līmenis samazinājies par 3%. 

Nevis skauž, bet sadarbojas

Aiz šiem skaitļiem redzams milzīgs darbs un iešana kopsolī ar laiku, uzsver Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītāja Inese Stahovska.

Līvānu novadā strādā gan lieli, gan mazi uzņēmi, piemēram, savs veiksmes stāsts ir lielākajam optisko šķiedru eksportētājam SIA „Light Guite Optics International” un savs -- amatnieka Jāņa Spuriņa darbnīcai SIA „Eko Pinus”, kas popularizē koka amatniecību.

Viens no uzņēmumu stabilitātes rādītājiem ir apgrozījuma pieaugums, piemēram, 2018. gadā kravas auto servisam SIA „Rimars” tas pieauga par 67%, mežizstrādes SIA „Latgales mežsaimnieks” -- 63%, mēbeļu SIA „Sencis” -- 42%, pārtikas SIA „Daugulis un partneri” -- 31%, degvielas tirgotājam SIA „RNS D” -- 20% u.c.  

„Skaitļi liecina, ka uzņēmēju ekonomiskā situācija ir stabilizējusies un ka lielāka vērība veltīta esošo darbinieku vajadzībām un sociālo garantiju nodrošināšanai un jaunu darbinieku piesaistei,” atzīst I. Stahovska. 

Uzņēmēji cits citā redz nevis konkurentus, bet sadarbības partnerus, novērojusi Inese, kā piemēru minēdama jauno tūrisma maršrutu „Brīnumzemes pasaka”, kur iesaistījušies Līvānu, Riebiņu un Preiļu novada uzņēmēji, un projektu „Handmade Latgola”, kas apvieno jau vairāk nekā 20 Latgales mazos ražotājus, tostarp mājražotājus, amatniekus. „Uzņēmēji neskauž, ka citam iet labāk nekā pašam, tieši pretēji -- viņi sadarbojas,” priecīgi pauž Inese.

Visu rakstu lasiet 26. jūlija numurā.