„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.9 °C
apmācies

Valsts prezidents apmeklēja Meža Mackeviču poligonu

Foto: Valsts prezidenta kanceleja

30. jūlijā Valsts prezidents Egils Levits kopā ar aizsardzības ministru Arti Pabriku apmeklēja Daugavpils novada mācību poligonu „Meža Mackeviči”, lai vērotu Zemessardzes 3. Latgales brigādes jauno zemessargu pamatapmācības nometni, informē Valsts prezidenta kanceleja.  

Valsts prezidents tikās ar Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieri pulkvežleitnantu Gunāru Vizuli, karavīriem un bataljonu instruktoriem, lai pārrunātu apmācību norisi, iepazītos ar jauno zemessargu sadzīves apstākļiem, apskatītu brigādes ekipējumu un bruņojumu, kā arī vērotu nometnes dalībnieku paraugdemonstrējumus un apmācības norisi.

Apmeklējot savas pirmās militārās mācības, Valsts prezidents Egils Levits uzsvēra, ka Nacionālie bruņotie spēki (NBS) jāstiprina, pievēršot arī vērību reģioniem, jo īpaši Latgalei, kurā bruņotie spēki izvietoti pie Latvijas un arī visas ES ārējās robežas. Viņš pateicās ikvienam, kurš ir gatavs ziedot savu laiku, spēku un gudrību, stiprinot Latvijas aizsardzību. Tāpat E. Levits atzina, ka augstu novērtē Nacionālo bruņoto spēku līdzdalību Zemessardzes pilnveidē, kā arī Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīru un zemessargu profesionālās zināšanas, kas tiek augstu vērtētas Latvijā un ārvalstīs.

Valsts prezidents uzsvēra, ka liels atbalsts karavīriem ir arī viņu ģimene, jo nav viegli būt prom no saviem mīļajiem brīvajā laikā. “Varat būt pārliecināti, ka jūs katrs ievērojami palielināt mūsu valsts, sava novada, savas ģimenes un draugu drošību kā brīvprātīgie zemessargi,” sacīja Valsts prezidents.