„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

„Uz soliņa” apsprieda Daugavpils veidolu un vidi

Daugavpilī notika vēl viens pasākums dažādām aktuālām tēmām veltītajā saruna ciklā „LAVKA”. Šoreiz sarunas galvenā tēma bija Daugavpils veidols un vide, kā arī iespēja ieviest izmaiņas, kas padarītu ērtāku pilsētnieku dzīvi.

Daugavpils iedzīvotāji varēja tikties ar šīs jomas speciālistiem, kuri cenšas visus pilsētas resursus izmantot cilvēku labā. Piemēram, projekta „Pilsēta cilvēkiem” eksperts Māris Jonovs trīs gadus īsteno dažādas programmas Latvijas pilsētu vides uzlabošanai un attīstīšanai. Viņaprāt, Latvijā izveidojusies dīvaina tendence, -- jebkura pilsēta tiek „iekārtota” automašīnām, nevis cilvēkiem. Pozitīvus piemērus par tēmu „Pilsēta cilvēkiem” organizācija vāc visā pasaulē un cenšas pielietot Latvijā, tiesa, „Pilsēta cilvēkiem” aktīvistu darbība pagaidām saistīta galvenokārt ar izmaiņu ieviešanu Rīgā. Viņi cīnās par vides uzlabošanu velosipēdistiem Rīgā, bīstamu objektu slēgšanu, pret nepamatotu koku izciršanu pilsētas robežās. Turklāt organizācija veic gaisa kvalitātes monitoringu Latvijas pilsētās, cenšas organizēt drošu vidi gājējiem vietās, kur notiek remontdarbi, kā arī dara daudz ko citu. Māris atzīmēja, ka Daugavpilī jau ir daudz kas vērtīgs, par ko citās pilsētās var tikai sapņot. „Rīgā nav tādas strūklakas, kā Dubrovina parkā, nav arī tādas gājēju ielas, kā pie jums,” uzsvēra Māris, „atšķirībā no Rīgas, Daugavpilij ir tagadne.” Lai gan šo abu pilsētu budžets ievērojami atšķiras, viņš uzskata, ka cilvēkiem ērtas vides radīšanā Daugavpilī tiek darīts daudz vairāk.

Visu rakstu lasiet 2. augusta numurā.