„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.9 °C
neliels lietus

Ražo maizes un kafijas dēlīšus ar stāstu

Lielas un mazas karotes, maizes abra, kafijas dēlīši ar iegravētām atziņām, koka kluči ar latviešu alfabēta burtiem. Šie un citi koka priekšmeti top amatnieka Jāņa Spuriņa darbnīcā Līvānos.

Sarunas dienā Jānis izgatavojis lāpstiņas, ar kurām, kā teic meistars, saimnieces var apgriezt kotletes pannā. Blakus kastē ir mazu un lielu karošu sagataves. Jānis grebj tās gadatirgos, kad apsīkusi pircēju plūsma. „Ir jāstrādā. Esmu pats sev saimnieks. Ja slinkošu, tad nebūs ne centa iztikai. Un man patīk koks, koka smarža un spēja pārvērsties. Osis ir vislabākais koks, tas viegli padodas visiem instrumentiem. Izmantoju arī kļavu, kadiķi, priedi, ozolu, liepu. Ja dari darbu, kas tev patīk, tad tev nebūs kreņķu,” saka meistars.

Jānis izgatavo arī sviesta kuļamos, gurķu un kāpostu skābēšanas traukus, pirts ķipīšus, rotu lādītes, bērnu koka konstruktorus u.c.  

Visu rakstu lasiet 2. augusta numurā.