„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Daugavpilī sākās „Muzikālais augusts”

1. augustā Daugavpilī sākās kārtējais, nu jau septītais festivāls „Muzikālais augusts”. Pasākumu rīko Latviešu Kultūras centrs ar Daugavpils domes atbalstu.

Tradicionāli pēdējā vasaras mēnesī katru ceturtdienu Daugavpilī skan dažādu stilu un virzienu mūzika. Šogad augusts sākās ar Rīgas kolektīva -- instrumentālās mūzikas grupas „Very Cool People” koncertu,  kura spēlē jazz-funk un fusion mūziku.

Astoņu Latvijas mūziķu grupa, kuras dalībnieki spēlē dažādus instrumentus, pastāv kopš 2007. gada. Kolektīvs „Very Cool People” jau ir uzstājies daudzviet Latvijā un ārzemēs, bet Daugavpilī koncertēja pirmo reizi. Grupas mūziķi stāsta, ka viņi ar dažādu mūsdienīgu instrumentu palīdzību cenšas minētos mūzikas žanrus padarīt „dejiskākus”, kā arī pieejamākus un saprotamākus visiem. „Muzikālā augusta” pirmo koncertu noklausījās daudzas ģimenes ar dažāda vecuma bērniem, un mazie daugavpilieši saprata grupas „dejas vēstījumu”. Viena no jaunajām dejotājām saņēma „Very Cool People” dāvanu – grupas jauno disku.

Visu rakstu lasiet 6. augusta numurā.