„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī notiks bundzinieku forums

10. augustā pl. 14.00 Daugavpils Kultūras pilī notiks muzikālais forums „Drum Talks!”. Organizatori atzīmē, ka tajā var piedalīties visi, kam nav vienaldzīga sitamo instrumentu mūzika un skaņa.

Šajā neformālajā pasākumā tā vadītāji Vladimirs Rakovskis un Vadims Aleksandrovičs pastāstīs par dažādiem bungu spēles un mūzikas aspektiem kopumā. Uzmanība tiks pievērsta arī tādam tēmām kā skaņu ieguve, spēlēšana grupā, bundzinieka ergonomika, koordinācija u. c.
Daugavpilietis Vladimirs Rakovskis spēlē bungas kopš 15 gadu vecuma un pēc pārcelšanās uz Angliju mācījies Britu un Īrijas Modernās mūzikas institūtā (BIMM) Londonā, kā arī spēlējis vietējās grupās. Šajā laikā mūziķis ieguva labu pieredzi un uzkrāja interesantu materiālu, ar ko viņš vēlas dalīties ar visiem mūzikas cienītājiem -- gan ar tiem, kas vēlas spēlēt bungas, gan tiem, kam patīk baudīt labu ritmu.

Pasākumā piedalīsies arī bundzinieks Vadims Aleksandrovičs, kas muzicējis grupā „Borowa MC”, „Baltie lāči”. Mūziķi sniegs praktisku demonstrāciju un uzstāsies ar vairākām kompozīcijām, bet foruma dalībnieki varēs izmēģināt savus spēkus pie bungu komplekta.
Organizatori uzsver – tiem, kas plāno piedalīties forumā, kā arī, ja ir kāds jautājums, ko vēlaties apspriest, sūtiet to uz e-pastu drum.talks.dpils@gmail.com,  tā mūziķi varēs labāk sagatavoties pasākumam.