„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Sāk testēt jaunus kases aparātus

AS „Daugavpils satiksme” dažos sabiedriskā transporta maršrutos sākusi testēt jaunus elektroniskos kases aparātus biļešu pārdošanai, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Šī jauninājuma ieviešana ir saistīta ar Latvijas Autotransporta direkcijas jaunajām prasībām, kā arī ar pašvaldības uzņēmuma vēlmi veikt stingrāku pārvadāto pasažieru uzskaiti, tajā skaitā arī to cilvēku, kas pakalpojumu izmanto ar atvieglojumiem.

Līdz šim pilsētas autobusos un tramvajos konduktori tirgoja biļetes, noplēšot tās no ierastajiem biļešu rullīšiem. Šāda pieeja neļāva uzņēmumam precīzi uzskaitīt visus pārvadājamos pasažierus.

AS „Daugavpils Satiksme” gatavojas arī optimizācijai, kas skars visas tā darbības jomas. Galvenās izmaiņas paredzētas administrācijā, kur plānots likvidēt pārvaldnieka un projektu vadītāja amatu un izveidot tehniskā direktora un jurista amata vietas.

Patlaban Daugavpilī norisinās arī vērienīgi tramvaju infrastruktūras uzlabošanas darbi – centrā un citās pilsētas vietās tiek mainīti tramvaju sliežu ceļi, bet kontakttīkli tiek pielāgoti pantogrāfiem. AS „Daugavpils satiksme” vadība aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret īslaicīgām neērtībām un ievērot ceļu satiksmes noteikumus remontu vietās.