„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī uzstādīs pieminekli jezuītu baznīcai

Daugavpils cietoksnī plānots uzstādīt vides objektu -- pieminekli jezuītu baznīcai, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Daugavpils cietokšņa teritorijā 1737. gadā tika uzbūvēta jezuītu baznīca, Daugavpils kļuva par nozīmīgu garīgo centru. Otrajā pasaules karā baznīca tika nopostīta un 1951. gadā tās drupas nojauca. Patlaban baznīcas vietā ir uzkalns un plāksne ar baznīcas aprakstu.

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē tika izskatīts ierosinājums uzstādīt pieminekli jezuītu baznīcai. Komisijas locekļi sprieda par pieminekļa uzstādīšanas vietu. Baznīcas pamati ir privātīpašums, bet blakus ir arī pašvaldības zeme.

Komisija nolēma veikt pārrunas ar zemes īpašnieku par iespēju uzstādīt šo vides objektu uz baznīcas pamatiem. Paralēli tiks izsludināts skiču projekts ar teritorijas labiekārtojuma risinājumiem.