„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Līvānieši ražos katetrus

Līvānu uzņēmums „Light Guide Optics International” ierīko katetru cehu, kas pirmo produkciju saražos jau šoruden, bet ar pilnu jaudu tas strādās no 2020. gada janvāra.

Uzņēmuma „Light Guide Optics International” vadītājs un līdzīpašnieks Daumants Pfafrods rāda telpas, kur būvnieki uzstāda mūsdienīgas ventilācijas iekārtas vairāk nekā viena miljona eiro vērtībā. „Katetri ir viens no jaunajiem produktiem, kura ražošanu uzsāksim jau šogad. Tos izmanto vienreiz un nopietnās medicīniskās manipulācijās, tāpēc tie jāražo ļoti sterilā vidē. Mēs ieguldām lielu naudu aprīkojumā, kas nodrošinās šo vidi,” teic Daumants. 

Citās telpās celtnieki jau ieklāj grīdu, tur augustā uzstādīs modernas iekārtas, bet pirmos eksperimentālos katetrus saražos rudenī. Šobrīd notiek sarunas ar Amerikas, Vācijas, Baltkrievijas, Ķīnas u.c. partneriem par katetru piegādi, lai līvānieši jau no jaunā gada strādātu ar pilnu jaudu.

Katetru ražotnē uzņēmums iegulda gan savus, gan ES fondu līdzekļus. Uzņēmējs aplēsis, ka kopējā investīciju summa būs vairāki miljoni eiro, turklāt ieguvējs ir ne tikai uzņēmums un Līvānu novads, bet visa Latgale, proti, tiks radītas 50 darba vietas Līvānu, Daugavpils, Jēkabpils, Kārsavas, Preiļu, Vārkavas  un citu novadu iedzīvotājiem. „Mēs darbiniekus apmācām, pēc tam viņi strādā pilnvērtīgu darbu,” teic Daumants. 

Visu rakstu lasiet 9. augusta numurā.