„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Pabeigta gaisa tilta būvniecība Smilšu ielā

Daugavpilī tuvojas noslēgumam Kohēzijas fonda atbalstītais projekts „Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielas krustojumam Daugavpilī”.

 „Latgales Laiku” Daugavpils domē informēja, ka patlaban ir pilnībā pabeigti projekta otrajā kārtā paredzētie darbi -- satiksmes pārvada (tilta) pār dzelzceļu būvniecība, kas savieno Smilšu un Malu ielu, kā arī saistīto pieslēgumu izbūve. Ir parakstīts būvdarbu pabeigšanas akts, tiek pieprasīti atzinumi no atbildīgajām iestādēm un objekts tiek gatavots nodošanai ekspluatācijā.

Savukārt pirmās kārtas darbi, kas notiek Smilšu, Pumpura, Arodu, Preču, Satiksmes, Dīķu, Smiltenes un Malu ielas posmos un ietver sevī esošo ielu pārbūvi, rotācijas apļa izbūvi un saistīto inženierkomunikāciju izbūvi, ir izpildīti par 90%.

Projekta „Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņu ielas krustojumam Daugavpilī” mērķis ir novērst infrastruktūras pārrāvumu un radīt alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, atdalot to no vietējās nozīmes sabiedriskā transporta plūsmām. Projekta kopējās izmaksas ir 13 448 500 eiro.