„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Parakstīts līgums par jaunas katlumājas būvniecību

Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpils domē tika parakstīts līgums par jaunas katlumājas būvniecību pašvaldības akciju sabiedrībai „Daugavpils siltumtīkli” siltumcentrāles Nr. 3 (SC3) teritorijā, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Jaunās katlumājas jauda būs 36 megavati. Tā darbosies, izmantojot biomasu, un ļaus Daugavpils siltumapgādes uzņēmumam turpmāk pašam saražot lielāko daļu pilsētai nepieciešamās siltumenerģijas bez privāto uzņēmēju piesaistes. Patlaban vairāk nekā 50% no patērējamās siltumenerģijas pilsēta iepērk no privātajiem uzņēmējiem.

Darbu gaitā SC3 teritorijā paredzēts arī izrakt pazemes cisternas, demontēt vienu dzelzceļa sliežu ceļu un ieklāt jaunu grunts segumu.

Šis būs viens no vērienīgākajiem „Daugavpils siltumtīklu” realizētajiem

projektiem. To īstenos uzņēmumu apvienība „Filter/Axis”. Būvdarbiem jābūt pabeigtiem līdz 2020. gada beigām. Projekta kopējās izmaksas ir 13,5 miljoni eiro, no tiem 5,3 miljonus eiro līdzfinansē Eiropas Kohēzijas fonds.

PAS „Daugavpils siltumtīkli” aktīvi veic arī maģistrālo siltumtrašu pārbūvi Ķīmiķu mikrorajonā, Esplanādē un Dzelzceļnieku ciemā. Plašākie darbi pašlaik notiek Jātnieku un Stadiona ielā, tāpēc daudzās mājās uz laiku ir pārtraukta siltā ūdens piegāde. Līdz būvdarbu pabeigšanas brīdim iedzīvotāji ir aicināti aizvērt noslēdzošo armatūru pirms siltā ūdens skaitītāja, lai aprēķinos tiktu ņemts vērā tikai faktiski izlietotais siltā ūdens daudzums.

Pašlaik siltumenerģijas tarifs Daugavpilī ir viens no zemākajiem starp Latvijas lielajām pilsētām –  44,59 eiro par megavatstundu. Salīdzinot ar pērnā gada augustu, šis rādītājs ir samazinājies par 20%. PAS „Daugavpils siltumtīkli” grasās arī turpmāk uzturēt šo tarifa līmeni un aicina iedzīvotājus nomaksāt parādus par siltumenerģijas piegādi līdz jaunās apkures sezonas sākumam.