„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnis pārvērtās lielā teātra skatuvē

Autores foto

Daugavpilī pirmo reizi notika Starptautisks ielu teātra un klaunādes festivāls. Par festivāla „arēnu” kļuva cietoksnis, kur bija uzstādītas vairākas skatuves. Savukārt nofotografēties un piedalīties dažādos teatralizētos pasākumos varēja gandrīz katrā cietokšņa stūrītī.

Festivālā piedalījās gan profesionāli klauni un mākslinieki, gan amatieri no sešām valstīm – Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Igaunijas un Lietuvas. Latvijas klaunu duets „Pilnīga improvizācija” pastāstīja, ka klaunāde ir viņu hobijs, kuram tiek veltīts viss brīvais laiks. „Mēs ar to nepelnām, strādājam par grāmatvedēm, bet „klaunu dzīve” ir tikai vaļasprieks vai, drīzāk, sirds aicinājums,” saka Anastasija un Irina. Tagad viņas jau vairs nevar pateikt, kāpēc sāka ar to nodarboties, -- tam varētu būt vairāki iemesli, taču vienā brīdī Anastasija un Irina izdomāja un izgatavoja tērpus, un tagad, iejutušās jautru putniņu tēlos, izklaidē bērnus un pieaugušos dažādos svētkos un festivālos.

 

Visu rakstu lasiet 20. augusta numurā.