„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Zarasu iedzīvotāji gadatirgū iepērkas nesteidzīgi

Autores foto

No 15. līdz 17. augustam Zarasos norisinājās pilsētas svētki, kuru pasākumi bija veltīti teātrim, dejām, literatūrai un dažādu stilu mūzikai (rokmūzikai, klasiskajai mūzikai u.c.). Trīs dienas pilsētas centrā notika liels gadatirgus, kurā tika piedāvātas dažādas izklaides un radošās darbnīcas.

Gadatirgū Zarasos sapulcējās visa Lietuva. Renāte Kozlovskaite savas preces – kūpinātas jūras un ezeru zivis, atveda no Palangas. „Uz šejieni braucam katru gadu, taču ne tāpēc, ka šeit visiem garšo zivis, bet gan tāpēč, ka Zarasos prot rīkot svētkus,” saka Renāte, „šajā pilsētā ir savas tradīcijas, turklāt šeit ir īpaši, viesmīlīgi cilvēki, droši vien, dzīvojot tik skaistā vietā, citādi nemaz nevar būt.” Dzīvesbiedri Zubreviči brauc uz Zarasiem no Jonišķiem, un arī viņi šeit bijuši jau vairākkārt. Zubreviči izdomā pīrāgu receptes un paši cep tos no dabīgajiem Lietuvas produktiem. „Pierobeža ar Latviju atšķiras no pārējās Lietuvas,” saka dzīvesbiedri, „te mēs jūtamies kā mājās, jo Zarasi, tāpat kā Jonišķi, atrodas pie pašas Latvijas robežas.”

 

Visu rakstu lasiet 23. augusta numurā.