„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Tūrisma rallija dalībnieki iesaka neuzticēties „Google”

Autores foto

Tūrisma rallijs ir auto orientēšanās sacensības, kurās noteiktas teritorijas robežās dalībnieku komandai jāapmeklē noteikts skaits tūrisma objektu, izpildot tur dažādus uzdevumus. Citur Latvijā šādus izklaides pasākumus, popularizējot tūrisma objektus, aizvien biežāk rīko gan vairākas pašvaldība kopā, gan atsevišķi. Pagājušonedēļ, 24. augustā, tūrisma rallijā varēja doties, apceļojot Daugavpils novadu Daugavas labajā krastā.

Daugavpils novada tūrisma aģentūra „TAKA” šādu pasākumu rīkoja pirmo reizi. Jau laikus bija pieteikušās 13 komandas, turklāt divas no tām devās ceļā nevis ar automašīnu, bet ar velosipēdiem. To vidū bija gan vietējie, gan ciemiņi no Vārkavas, Jēkabpils, Babītes, Limbažiem. Rallija dalībniekiem četru stundu laikā bija jāapmeklē un jānopelna punkti vismaz desmit no 14 kontrolpunktiem. Tie bija Naujenes novadpētniecības un Skrindu dzimtas muzejs, zemnieku saimniecība „Rudzupuķes” un „Egles” (ar senlietu privātkolekciju), Slutišķu vecticībnieku sādža, skatu torņi Višķu un Naujenes pagastā, Dinaburgas pilsdrupas, Līksnas muižas kapela, atpūtas vieta „Višķi uz viļņa”, „Višķezers” un brīvdienu māja „Beibuki”, kā arī mini zoodārzs „JuRita”.

Visu rakstu lasiet 30. augusta numurā.