„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Bērniem skola var būt mājās

1. septembris ieskandinās jauno skolas gadu arī tiem bērniem, kuri mācīsies mājās. Daugavpils Izglītības pārvaldes Iekļaujošās izglītības atbalsta centra vadītāja Raisa Latiša pastāstīja, ka ir vecāki, kuri savus bērnus māca mājmācībā, tāpat ir skolēni, kuri ilgstoši slimo, un optimālais variants šādiem bērniem ir mācīšanās nodrošināšana mājas apstākļos (mājas apmācība).

„Likumdošana ir nošķīrusi šos divus apmācības veidus, jo tie ir dažādi. Ja mājmācībā vecāki paši māca savus bērnus no 1. līdz 6. klasei (izņemot bērnus, kas mācās speciālajās skolās vai speciālajās klasēs), tad mājas apmācībā, kas pieejama 1.--12. klases skolēniem, to dara skolotājs. Pēc pašreizējām prognozēm (konkrēti dati būs zināmi septembra sākumā), Daugavpilī vienu skolēnu mācīs vecāki (viņš ir trešās klases skolēns), bet septiņi bērni izmantos mājas apmācību. Lai vecāki varētu nodrošināt mājmācību, viņiem rakstiski jāpamato, ka bērnam veselības stāvokļa dēļ (to apliecina ģimenes ārsta vai ārstējošā ārsta izsniegta izziņa) vai psiholoģisku iemeslu dēļ (to apliecina psihologa atzinums) ir nepieciešami īpaši apstākļi, kurus izglītības iestāde nevar nodrošināt.

Visu rakstu lasiet 30. augusta numurā.