„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.9 °C
apmācies

Pret reformām iestājas arī Daugavpils un Rēzeknes novads

Foto no interneta

Jelgavas, Ventspils, Rēzeknes un Daugavpils novada pašvaldības vadība nosūtījusi vēstuli Latvijas Valsts prezidentam, Ministru prezidentam un Saeimai, kurā aicināts apturēt šobrīd uzsākto administratīvi teritoriālo reformu.

Minētās pašvaldības ir novadi, kas aptver lielu lauku teritoriju, bet tajā nav pilsētas. Četru pašvaldību vadība uzskata, ka arī šādas administratīvi teritoriālās vienības var pastāvēt, kvalitatīvi pildīt savas funkcijas un sniegt iedzīvotājiem pakalpojumus. Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iecerētā, šīs pašvaldības plānots apvienot ar šībrīža republikas pilsētu pašvaldībām.

Vēstules sūtīšanu domes sēdē atbalstījuši pašvaldību deputāti. Tajā gan norādīts, ka pašvaldības atbalsta tādas administratīvi teritoriālas reformas īstenošanu, kur tās pirmsākumos noteiktas konkrētas darbības pašlaik pieaugošo reģionālo atšķirību mazināšanai. Kritika veltīta ministrijas steigai, norādīts uz analītiska redzējuma un skaidru kritēriju trūkumu, atrautību no citām nozarēm. Tā vietā nepieciešams pārdomāti un stratēģiski ietvert līdzšinējās teritoriālās reformas izvērtējumu, kompleksu, detalizētu aprēķinu un gaidāmo ieguvumu prognozes.