„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Kas apmaksās jaunāko klašu skolēnu pusdienas?

Foto no LL arhīva

Sabiedrībā ažiotāžu sacēlis viens no izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas jaunākajiem publiskajiem paziņojumiem par to, ka valsts nefinansēs jaunāko klašu skolēnu pusdienas 2020. gadā.

Šo priekšlikumu ministre pauda vienā no Latvijas plašsaziņas līdzekļiem, piebilstot, ka šo pusdienu apmaksa jāuzņemas pašvaldībām, jo valsts budžetam ik gadu tas izmaksā 20 miljonus eiro. I. Šuplinska atzīmēja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šos līdzekļus varētu iztērēt citiem, svarīgākiem mērķiem, piemēram, skolotāju algām, dažādiem pētījumiem utt.

Daugavpils pašvaldībai, lai nodrošinātu pusdienas jaunāko klašu skolēniem, papildu būs nepieciešami 784 000 eiro gadā. Tādējādi šim mērķim būs jānovirza budžeta līdzekļi, kuri paredzēti citām vajadzībām un projektiem, uzskata J. Dukšinskis, tāpēc pašvaldību šo IZM iniciatīvu neatbalsta un pret to kategoriski iebilst. Viņaprāt, arī apspriešanā Saeimā šis IZM priekšlikums netiks atbalstīts. „Ja dažas pašvaldības neatradīs naudu pusdienām, tiks izjaukta visa skolēnu ēdināšanas sistēma,” piebilda J. Dukšinskis, „diemžēl, šajā situācijā cietīs bērni.”

Visu rakstu lasiet 3. septembra numurā.