„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

„Lokomotīve” debitēja UEFA Čempionu līgā

„Lokomotīve” debitēja UEFA Čempionu līgā telpu futbolā. Daugavpils klubs, kurš Latvijas čempionātā izcīnīja otro vietu, iekļuva Eiropas galvenajā klubu turnīrā pēc tam, kad čempionvienība „Nikars” (Rīga) attiecās no dalības. Jāatzīmē, ka „Lokomotīve” nesabojāja iespaidu.

Pirmajā atlases posmā visā Eiropā spēlēja vairākas grupas. „Lokomotīve” devās uz Maķedoniju, kur bija jāaizvada trīs spēles. lai iekļūtu nākamajā kārtā, grupā bija jāizcīna pirmā vieta.

Pirmajā spēlē Daugavpils klubs uzvarēja Andoras „Encamp” -- 7:3. Statistika liecina, ka komandas izpildīja aptuveni vienādu sitienu skaitu pa pretinieka vārtiem, taču daugavpilieši bija precīzāki. Piemēram, vārtu rāmī raidīts vienāds sitienu skaits – 13:13. Sitieni vārtu virzienā – „Lokomotīvei” -- 9 un „Enkamp” -- 12. Tiesa, Andoras klubs nopelnīja vairāk stūra sitienu, -- 11, „Lokomotīvei” – 5.

Četrus vārtus guva Jurijs Halimons, divi no tiem – 10 metru soda sitieni. Divreiz precīzs bija Borisovs, vienreiz bumbu pretinieka vārtos ieraidīja Ričards Rasčevskis.

Nākamajā dienā „Lokomotīve” uzvarēja Velsas „Cardiff University” – 5:1. Hettriks komandas galvenās zvaigznes Sirilo kontā (brazīlietis ar Krievijas pasi). Vārtu rāmī daugavpilieši raidīja bumbu 21 reizi, velsieši – 8.

Tādējādi izšķirošā bija trešā spēle ar mājiniekiem – komandu „Shkupi”, jo arī tā uzvarēja pirmajās divās spēlēs. Tās uzvarētājs iekļuva nākamajā kārtā. Diemžēl, šoreiz daugavpilieši zaudēja – 2:3.

„Lokomotīve” bija iedzinējos ar 0:2, Ričards Rasčevskis izlīdzināja rezultātu – 2:2, taču maķedoniešiem izdevās gūt uzvaras vārtus un tikt tālāk.