„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Rēzeknes novadā atklāja Robežsargu ielu

Piektdien, 6. septembrī Rēzeknes novada Griškānu pagastā uz ielas, kas iet caur Janapoles ciemu un aizved līdz Valsts robežsardzes apmācību poligonam, pulcējās vairāki desmiti robežsargu un viesu, lai klātienē vērotu Robežsargu ielas atklāšanu.

Svinīgais pasākums noritēja Valsts robežsardzes simtgades pasākumu ietvaros un bija paredzēts, kā Valsts robežsardzes simtgadei veltītā velobrauciena noslēgums.

Pasākuma pirmajā daļā tika atzīmēti Valsts robežsardzes 100-gadei veltītā velobrauciena dalībnieki, kuri trīs dienu garumā mērojuši vairāk kā divi simti kilometrus, sākot no Viļakas līdz Griškānu pagasta Janapoles ciemam, lai popularizētu sportisku un veselīgu dzīvesveidu, tostarp organizējot informatīvos pasākumus Viļakas Valsts ģimnāzijā, Baltinavas vidusskolā, Ludzas pilsētas ģimnāzijā un Kaunatas vidusskolā, lai aicinātu un informētu skolniekus par izglītības iespējām Valsts robežsardzes koledžā. Tika uzteikts velobrauciena dalībnieku sportiskais gars un izturība.

Pasākums turpinājās ar īpaši svarīgu un nebijušu notikumu gan Valsts robežsardzes, gan arī visas Latvijas vēsturē – tika atklāta robežsargiem pašiem sava iela – Robežsargu iela.

Ņemot vērā, ka Valsts robežsardze kā valsts drošības pirmā līnija, kuras 100 gadu vēsture ir bagāta ar notikumiem, atzīmējot tās simtgadi, kā arī, Rēzeknes novada teritorija ir arī pierobežas teritorija, akcentējot Rēzeknes novadu kā pierobežas novadu, 2019. gada 18. aprīlī Rēzeknes novada dome lēma ielai, kas iet caur Griškānu pagasta Janapoles ciemu un aizved līdz Valsts robežsardzes apmācību poligonam, piešķirt nosaukumu – Robežsargu iela.

Pasākumā uzrunas teica Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts un Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, savukārt aizlūdza un iesvētīja jaunatklāto Robežsargu ielu Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.