„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.3 °C
neliels sniegs

Daugavpils izstājas no Latvijas Pašvaldību savienības

Neredzot jēgu turpināt atrasties organizācijā, Daugavpils dome tuvākajā laikā plāno izstāties no Latvijas Pašvaldību savienības (LPS), „Latgales Laiku” informēja pašvaldības preses dienestā.

Argumentējot pašvaldības lēmumu, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš norādījis, ka katru gadu Daugavpils pārskaita LPS 70 000 līdz 80 000 eiro, taču adekvātu pilsētas interešu aizstāvību no organizācijas puses nesaņem.

„Šodien es neredzu nevienu argumentu, lai pilsēta turpinātu darboties šajā organizācijā. Teikšu atklāti -- LPS pārstāv un apkalpo šauras, bet ne visu iedzīvotāju, visu pašvaldību intereses vai pat Latgales prioritātes. Ir acīmredzams, ka netiek atbalstīta Latgales ekonomiskās zonas attīstība. Haotiska ir arī organizācijas pozīcija administratīvi teritoriālās reformas jautājumā,” norādīja A. Elksniņš.

Pašvaldības vadītājs pārmeta LPS arī nevēlēšanos samazināt pašvaldību deputātu skaitu un nespēju aizstāvēt pat bērnu pusdienas skolās.

„Ja jau kuluāros cīņa par valsts finansējumu notiek pēc principa “katrs pats par sevi”, tad darīsim to atklāti. Šos 70 000--80 000 eiro gadā mēs ar lielu prieku tērēsim, lai ierīkotu kādu duci bērnu rotaļu laukumu,” teica A. Elksniņš.

Jautājumu par izstāšanos no Latvijas Pašvaldību savienības plānots skatīt Daugavpils pilsētas domes sēdē 12. septembrī.