„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

„Dinaburgai” debijas spēlē – viens punkts

Komanda „Dinaburga” debitēja Latvijas hokeja virslīgā. Jāatzīmē, ka Daugavpils hokejam tas ir kas vairāk nekā pilsētas kluba debija, -- tā ir atgriešanās virslīgā pēc pieciem gadiem.

Spēlējot pirmajā līgā, daugavpilieši pāris reizes tikās ar virslīgas klubiem Latvijas kausa izcīņā un zaudēja. Savukārt regulārajā čempionātā ir bijušas uzvaru supersērijas līdz pat 15 spēlēm. Tā kā Latvijas hokeja čempionātu sistēmā nav stingras reglamentācijas, iekļūt virslīgā nav problēma. Turklāt Latvijas Hokeja federācija ir gandarīta par iespēju paplašināt ģeogrāfiju un papildināt virslīgas dalībnieku sarakstu. Tādējādi Daugavpili atlika vien sameklēt līdzekļus, un šai sezonai tie ir atrasti. Baumas par to klīda visu pagājušo sezonu, bet skaidra tas tapa zināms jūnijā.

„Dinaburgas” treneru štābu vada Atvars Tribuncovs – hokejists, kurš savulaik pārstāvēja valstsvienību pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs. Arī viņam tā ir debija trenera statusā. Pirmā spēle bija īstas ugunskristības, jo „Dinaburga” iesāka sezonu ar izbraukuma spēli, kurā sacentās ar vicečempionu „Kurbadu”. Latgalieši zaudēja papildlaikā – 2:3, taču „Dinaburga” ir pirmā komanda, kura šajā čempionātā atņēmusi rīdziniekiem punktus. Viens punkts turnīra sākumā nav slikts rezultāts, vēl jo vairāk tāpēc, ka „Dinaburga” tiek uzskatīta par pastarīti. Taču, neskatoties uz to, Atvars Tribuncovs cer, ka komanda godam cīnīsies visās spēlēs, un galvenais uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs. No astoņām komandām „play-off” iekļūst pirmais sešinieks.

Atvars Tribuncovs: „Sezonai gatavojāmies aptuveni divus mēnešus. Piesaistījām vietējos jauniešus – viņi ir mūsu komandas kodols. „Dinaburgas” sastāvā ir arī ārzemnieki. Čempionātam esam sagatavojušies nopietni. Iespējams, sezonas laikā notiks arī izmaiņas.”

Latvijas čempionāts 2019/2020. Virslīga

14. septembris. Rīga

„Kurbads” – „Dinaburga” – 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0)

Vārti: 1:0 – Sprukts (K. Rēdlihs, 19:35), 1:1 – Vabiščevičs (Sarapuļcevs, Leščovs, vairākums – 31:37), 1:2 – Pečura (Jakovļevs, vairākums – 32:36), Upītis (Sprukts, Cipulis, vairākums – 40:40), 3:2 – Upītis (Sprukts, vairākums – 63:55)

Metieni: 50:14

Soda minūtes: 14:26