„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Aicina izvirzīt kandidātus apbalvojumam „Gada balva”

Daugavpils dome aicina izvirzīt kandidātus pašvaldības apbalvojumam „Gada balva”. Saskaņā ar nolikumu par Daugavpils domes apbalvojumiem, „Gada balva” tiek piešķirta sešās nominācijās: „Izglītība”, „Kultūra”, „Sports”, „Tautsaimniecība”, „Veselības aizsardzība” un „Sociālā aprūpe, sabiedriskā darbība”. „Gada balvas” saņēmējiem tiks piešķirta arī 500 eiro naudas balva.

Izvirzīt kandidātus apbalvojumam „Gada balva” var domes deputāti, domes komitejas, komisijas, Daugavpilī reģistrētas juridiskās personas, valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī iedzīvotāji, ne mazāk kā piecas pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Daugavpils administratīvajā teritorijā.

Iesniedzot ierosinājumu, ir jānorāda apbalvojumam pieteiktās personas vārds, uzvārds, darba vieta, ieņemamais amats vai nodarbošanās, nominācija, kādā ierosināts piešķirt „Gada balvu”, un rekomendācijas raksts ar aprakstu par panākumiem, sasniegumiem, par kuriem persona tiek izvirzīta balvai.  

Ierosinājumi jāiesniedz līdz šī gada 15. oktobrim pašvaldības Informācijas birojā. Ierosinājumus izskatīs speciāli izveidota Apbalvojumu piešķiršanas padome, bet lēmumu par „Gada balva”  piešķiršanu pieņems deputāti domes sēdē. „Gada balvas” pasniegšana notiks Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā.

Apbalvojumu „Gada balva” dažādās nominācijās Daugavpils dome piešķir kopš 2010. gada.