„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Kā piesaistīt ārstus reģioniem

Reģionu slimnīcām katru gadu trūkst 10--20 ārstu, sevišķi pieprasīti ir ķirurgi, internisti, traumatologi, anesteziologi u.c., lai gan pašvaldības piešķir stipendijas un dzīvokļus, bet Veselības ministrija piedāvā vienreizēju pārcelšanās uz reģioniem kompensāciju. Vaicājums, kā piesaistīt mediķus reģioniem, joprojām ir aktuāls.

Ārstu trūkst lielās un mazās slimnīcās

Daugavpils reģionālajā slimnīca trūkst galvenokārt ārstu, kuri var sniegt neatliekamu medicīnisku palīdzību, proti, vajadzīgi anesteziologi, ķirurgi, traumatologi, kardiologi internisti, tiek meklēti arī plānveida pakalpojumu sniedzēji -- onkoķīmijterapeits, onkoginekologs u.c., trūkst arī medmāsu, pastāstīja SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Tikmēr 60 km attālās Līvānu slimnīcas vadība šobrīd meklē rentgena laborantu, laboratorijas māsu, ķirurgu, internistu vai ģimenes ārstu, teica slimnīcas vadītājs Vadims Krimans. Bet Krāslavas slimnīca labprāt piedāvās darbu internistiem, ausu, kakla un deguna ārstam, ķirurgiem, neirologam, acu ārstam u.c., pastāstīja slimnīcas vadītājs Aleksandrs Jevtušoks.   

Veselības ministrijas ziņojumos par slimnīcu cilvēkresursiem teikts, ka pagājušā gada sākumā Preiļu slimnīcā bija traumatologa ortopēda vakance, tāpat sarucis ķirurgu, pediatru u.c. speciālistu skaits. Tikmēr Rēzeknes slimnīcā nebija kardiologa, samazinājies arī pediatru un otolaringologu skaits, bet Ludzas slimnīcā pensionēšanās dēļ var pietrūkt kardiologu, ķirurgu, anesteziologu, vecmāšu u.c. mediķu.

Visu rakstu lasiet 20. septembra numurā.