„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Pašvaldība nav atguvusi no SIA „Modus būve” 300 000 eiro

Pašvaldībai pagaidām nav izdevies piedzīt no SIA „Modus būve” materiālos zaudējumus 300 000 eiro apmērā. Daugavpils domes preses konferencē pašvaldības vadītājs Andrejs Elksniņš pastāstīja, ka patlaban ir sākts šī uzņēmuma maksātnespējas process, un jautājumus, kas saistīti ar naudas atgūšanu, risina domes Juridiskais departaments.

Ekonomikas policijā atrodas gan pašvaldības, gan arī firmu, kas sadarbojās ar „Modus būvi”, iesniegumi par šī uzņēmuma iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem.

2018. gada 27. jūnijā Daugavpils dome izsludināja atklātu konkursu „Par Daugavpils vispārējo izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras sakārtošanu atbilstoši mūsdienīgām prasībām --  izglītības iestādes ēkas Parādes ielā 7 pārbūvi mācību vides uzlabošanai”. Pēc remontdarbiem uz šīm telpām bija jāpārceļas Daugavpils Saskaņas pamatskolai.

13. septembrī Iepirkuma komisija, izvērtējot piedāvājumus, par uzvarētāju atzina SIA „Modus būve”. Līgums ar uzņēmēju tika noslēgts 15. oktobrī. Pašvaldība, pildot uzņēmuma līgumā noteiktās saistības, pārskaitīja SIA „Modus būve” 300 000 eiro priekšapmaksu, taču uzņēmums par šo summu būvdarbus nav veicis.

Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas šī gada 22. maija lēmumu ir uzsākts SIA “Modus būve” maksātnespējas process.