„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Futbola svētku gaisotnē

Daugavpils 2006. g. dz. futbolistu komanda izcīnīja 16. vietu turnīrā „Madrid Football Cup” Spānijā. Tajā piedalījās 32 komandas no divdesmit valstīm.

„Madrid Football Cup” ir viens no spēcīgākajiem bērnu futbola turnīriem Eiropā, kurā piedalās stiprākās Eiropas futbola akadēmijas. Daugavpils ir pirmā Latvijas komanda, kura piedalījās šajā čempionātā.

Grupā daugavpilieši sacentās ar komandu „AIK” (Zviedrija), „Porto” (Portugāle) un „Alcobendas” (Spānija).

Pirmajā spēlē Daugavpils komanda uzvarēja zviedrus – 1:0, vārtus guva Olivers Kokins, pēc tam piedzīvoja zaudējumu spēlē ar „Porto” – 0:3 un sagrāva spāņus – 9:0 (divus vārtus guva Artjoms Vinokurovs, Rinalds Sola, vienreiz precīzs bija Artjoms Sokolovs, Konstantīns Čemodanovs, Aleksejs Valpēters, Olivers Kokins, Roberts Kudrjašovs).

Tādējādi daugavpilieši iekļuva astotdaļfinalā un sacentās ar Minhenes „Bavāriju”, kurai zaudēja ar rezultātu 0:3.

Cīņu par 9.—16 vietu Daugavpils komanda sāka ar Krievijas „Čertanovo” – Madrides turnīra uzvarētāju 2017. gadā. Daugavpilieši zaudēja ar rezultātu 1:2. Tālāk mūsu jaunie futbolisti sacentās ar japāņiem – komandu „Vegalta Sendai”, un piedzīvoja zaudējumu – 0:3. Turnīra noslēgumā – cīņa ar Ziemeļīrijas izlasi – 0:1 un rezultātā 16. vieta.

Komandas galvenais treneris Dmitrijs Bogdanovs: „Šis ir ļoti augsta līmeņa un lieliski organizēts turnīrs. Tā laikā atklājām problēmas, pie kuru novēršanas jāstrādā, taču galvenais – spēles  apliecināja, ka varam cīnīties ar visiem pretiniekiem. Ceru, ka jaunie futbolisti turpmāk liks lietā savu pieredzi, jo bija jūtams, ka puiši nespēja pilnībā nodemonstrēt savas spējas. Taču priecē tas, ka spēlējām ar tādu grandu kā „Porto” un „Bavārija” akadēmijas komandu, turklāt varējām noskatīties citu labāko klubu spēles.”