„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Pusi „zelta” aizveda uz Lietuvu

Daugavpilī notika tradicionālais rudens skrējiens „Daugavpils—Mežciems”. Šogad šīs sacensības norisinājās jau 54. reizi, tajās piedalījās 656 skrējēji – gan amatieri, gan profesionāli sportisti.

Šajās sacensībās var piedalīties visi interesenti neatkarīgi no dzīvesvietas, dzimuma un vecuma. Iespēju pārbaudīt savas spējas skrējienā „Daugavpils—Mežciems” ik gadu izmanto ļoti daudzi bērni. Vismazākie varēja sacensties 200 m un 700 m distancē, savukārt lielākie skrējēji sacentās 2 km distancē. Visātrākais tajā bija Ņikita Bondarevs no Līvānu novada vieglatlētikas kluba (Līvānu VK). Intervijā „Latgales Laikam” viņš pastāstīja, ka skrien jau kopš triju gadu vecuma – arī pirmās sacensības, kurās Ņikita piedalījās, notika netālu no Daugavpils, -- Ilūkstē. Savukārt skrējienā „Daugavpils—Mežciems” Ņ. Bondarevs piedalījies jau vairākkārt. Uzvarēt šīgada skrējienā, viņaprāt, palīdzēja režīms un regulāri treniņi, taču, mācoties astotajā klasē, apvienot treniņus un mācības kļūst aizvien sarežģītāk.

Arī tautas skrējienā (5 km) pirmais bija Līvānu VK pārstāvis Daniels Buko. 10 km distancē uzvarēja daugavpilietis Dmitrijs Jurkevičs.

Bērnu skrējiens (2 km)

  1. vieta Ņikita Bondarevs (Līvānu VK)
  2. vieta Daniels Bartusevičs (RCN, Lietuva)
  3. vieta Vitālijs Pilinovičs (Daugavpils)

Tautas skrējiens (5 km)

  1. vieta Daniels Buko (Līvānu VK)
  2. vieta Kaspars Kravalis (Preiļi)
  3. vieta Deivids Zakševskis (RCN, Lietuva)

10 km distance

  1. vieta Dmitrijs Jurkevičs (Daugavpils)
  2. vieta Jevgeņijs Turkins (SK „Tērauds”, Aiviekste)
  3. vieta Aleksandrs Raščevskis („Daugavpils Runners”)