„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Kāpēc Ilūkstē nav sākusies apkures sezona?

Lasītāji pagājušajā nedēļā gandrīz katru dienu telefoniski jautāja, vai šoziem Ilūkstē būs apkure? Uzņēmums „Ilūkstes siltums” uz daudzdzīvokļu namu durvīm un informatīvajiem dēļiem uzlīmēja paziņojumu, ka katlu mājas rekonstrukcijas dēļ apkure sāksies no 12. līdz 15. oktobrim un ka uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Uzņēmuma „Ilūkstes siltums” pārstāvis Vasīlijs Ivanovs, uzrunāts brīdī, kad bija atbraucis ceļamkrāns, kas palīdzēs uzsliet un uzstādīt 32 m garu katlu mājas skursteni, pastāstīja, ka valstī pastāvošās birokrātijas dēļ uzņēmums tikai tagad var apgūt ES finansējumu, kuru piesaistījis katlu mājas rekonstrukcijai. „Katlu mājā uzstādām jaunu skursteni, kas būs pati augstākā būve Ilūkstē. Paralēli top kustīgā hidrogrīda šķeldas padevei uz transportieri, bet no turienes -- uz bunkuru un apkures katlu. Viss būs automatizēts.  Turklāt apkures sistēma aprīkota ar filtriem, un tā būs dabai un cilvēkam draudzīga siltuma ražošana,” teica V. Ivanovs, piebilstot, ka „Ilūkstes siltums” strādā Ilūkstē 7 gadus ar nemainīgu apkures tarifu 46,96 eiro/MWh (bez PVN).

Tāpat uzņēmums ierīko jaunas siltumtrases un šajā apkures sezonā pieslēgs jaunus patērētājus, proti, SIA „Veselības centrs „Ilūkste””, Ilūkstes bērnu un jauniešu centru un Ilūkstes Raiņa vidusskolu.

Tas, kā ierasts, nodrošinās siltumu arī 14 daudzdzīvokļu namiem, 4 veikaliem, Ilūkstes novada domei, Ilūkstes sporta centra baseinam un viesnīcai, Ilūkstes novada kultūras centram un Ilūkstes Raiņa vidusskolas izglītības programmu īstenošanas vietai Stadiona ielā.