„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Drošību uz ielām apdraud ātrbraucēji un gājēji

26. septembrī „Eiropas dienā bez ceļu satiksmes negadījumiem” Valsts policijas (VP) darbinieki Daugavpils iecirkņa apkalpotajā teritorijā reģistrēja 43 pārkāpumus.

„Latgales Laiks” ar VP Latgales reģiona Kārtības policijas biroja nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas jaunākajiem inspektoriem Raivi Mauriņu un Vasīliju Ševčuku piedalījās reidā Daugavpilī. Abi uzsvēra, ka todien, tāpat kā citās dienās, vērīgi uzraudzīs, vai transporta līdzekļu vadītāji un gājēji ievēro ceļazīmju, atļautā ātruma, bērnu sēdeklīša, drošības jostas, mobilā tālruņa lietošanas, ielas šķērsošanas un citas Ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Iebraucot Ķīmiķu mikrorajonā no pilsētas centra puses, inspektori apturēja divus gājējus, kuri šķērsoja Jātnieku ielu neatļautā vietā. Sieviete atzinās, ka ignorēja ceļu satiksmes noteikumus steigas dēļ, savukārt vīrietis atvainojās, ka pārgājis ielu soli pirms gājēju pārejas, jo tā esot gribējis saīsināt ceļu uz starppilsētu autobusu pieturu Apavu kombināta mikrorajonā. Inspektori pārbaudīja datu bāzē, vai gājējiem ir bijuši citi pārkāpumi. Tādu nebija, tāpēc abiem tika izteikts brīdinājums.

Vēlāk, izbraucot no Ķīmiķu mikrorajona virzienā uz Stropiem, krustojumā sieviete pagrieza spēkratu no Višķu uz Jātnieku ielu, runādama pa mobilo tālruni. Inspektori apturēja sievietes vadīto automašīnu, pārbaudīja autovadītājas tiesības, pārliecinājās datu bāzē, ka citu pārkāpumu nav, taču izrakstīja administratīvo sodu 25 eiro par mobilā tālruņa lietošanu pie stūres. „Agrāk pirmajā reizē sieviete saņemtu brīdinājumu, taču, saskaņā ar izmaiņām, uzreiz tiek uzlikts naudas sods bez brīdinājuma,” pastāstīja Vasīlijs.

Visu rakstu lasiet 4. oktobra numurā.