„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Iedzīvotāji vēlas saglabāt Eglaines pasta nodaļu

Eglainieši, sanākuši oktobra sākumā uz tikšanos ar „Latgales Laiku”, solīja, ka vāks parakstus par pasta nodaļas saglabāšanu Eglainē.

Eglaines pagasta pārvaldes vadītāja Marta Petrova pastāstīja, ka šovasar „Latvijas pasta” pārstāvji apmeklēja Eglaini un sapulcē, kurā piedalījās apmēram 30 eglainieši, bija panākta mutiska vienošanās, ka Eglaines pasta nodaļa strādās līdz jaunajam gadam. Tomēr iedzīvotāji uzskata, ka Eglainē pasta nodaļai jāpastāv ilgus gadus, jo tā ir tikpat svarīga kā skola, baznīca un veikals.

Pensionāre Valentīna Biteniece atzinās, ka, uzzinot par Eglaines pasta nodaļas slēgšanu, raudājusi, jo atsaucīgā pastniece Everita Valpētere var palikt bez darba, bet eglainieši -- bez pasta nodaļas. Viņa Eglaines pasta nodaļā apmaksā komunālos rēķinus, sūta vēstules un apsveikuma atklātnes, pērk baterijas dzirdes aparātam un dažādas sadzīves mantas. Sirmgalve atzina: „Mēs Eglaines pasta nodaļā saņemam dažādus padomus, konsultācijas. Mūsu pasta darbiniece Everita ir gudra, zinoša. Es uzskatu, ka lauku pasta nodaļu, tāpat kā lauku skolu likvidēšana ir genocīds pret Latvijas iedzīvotājiem. Tā tas nedrīkst notikt. Mēs vāksim parakstus par Eglaines pasta nodaļas saglabāšanu.”

Visu rakstu lasiet 8. oktobra numurā.