„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Rīgas ielas posmu sakārtos līdz Lāčplēša dienai

Gaisa temperatūra patlaban ļauj būvniekiem normāli strādāt visos objektos, būvdarbi remontējamajā Rīgas ielas posmā norit atbilstoši grafikam un jau līdz 11. novembrim to plānots sakārtot tā, lai pa ielu varētu virzīties Lāčplēša dienas lāpu gājiens, Daugavpils domes preses konferencē atzina domes priekšsēdētājs vietnieks Igors Prelatovs.

Patlaban objektā tiek gatavota inženierkomunikāciju nomaiņa. Savukārt pabeigt pamatdarbus remontējamajā Rīgas ielas posmā plānots nākamā gada aprīlī līdz militārajai parādei. Darbus objektā veic SIA “Labiekārtošana D”.

Saskaņā ar projektētāju ieceri, rekonstrukcijas rezultātā gājējiem paredzētā ielas daļa tiks paplašināta un kļūs vizuāli pievilcīgāka. Ielā parādīsies jaunas āra kafejnīcas un apzaļumošanas elementi. Tirdzniecības un izklaides vietām bagātajā pilsētas centrā tiks palielināts arī autostāvvietu skaits.

Rekonstrukcijas rezultātā Rīgas ielas braucamā daļa posmā no Cietokšņa ielas līdz Ģimnāzijas ielai tiks sašaurināta līdz vienai joslai un kustība tiks organizēta vienā virzienā - no Cietokšņa ielas uz Ģimnāzijas ielu. Vienvirziena būs arī Ģimnāzijas ielas posms no Rīgas ielas līdz Saules ielai.

No nākamās nedēļas, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, dienas laikā gaidāms temperatūras kāpums, tāpēc darbi normālā režīmā noritēs arī turpmāk.