„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Valdis Dombrovskis aizstāvējis sevi Eiropas Parlamenta priekšā

EP Dominique Hommel

Otrdien, 8. oktobrī, Eiropas Parlamentā apstiprināta Valda Dombrovska kandidatūra jaunajā Eiropas Komisijas sastāvā. Pirms tam topošo eirokomisāru par viņa gaidāmajiem plāniem, uzņemoties portfeli “Ekonomika cilvēku labā”, izvaicāja deputāti. Tam Briselē līdzi sekoja arī “Latgales Laiks”.

Pirms iztaujāšanas atvēlēto laiku ievadam V. Dombrovskis iesāka, uzrunājot klātesošos latviešu valodā. “Pastāvēs, kas pārmainīsies,” citējot Raini, viņš uzsvēra, ka ES atrodas pārmaiņu priekšā. Par šīs komisijas prioritāti izvirzītā zaļā politika, kas nozīmē bloka pāriešanu uz klimatam neitrālu tautsaimniecību. V. Dombrovska uzdevums būs gādāt, lai paredzētajiem pasākumiem izdotos atrast finanšu līdzekļus, taču vēl nav skaidrs, vai tos EK meklēs iekšēji vai lūgs dalībvalstis palielināt maksājumus šim mērķim no saviem budžetiem.

Jautājumus nepilnu trīs stundu garumā pēcāk viņam uzdeva 25 EP deputāti, tai skaitā, četri no Latvijas ievēlētie. V. Dombrovska partijas biedre (abi pārstāv politisko grupu Eiropas Tautas partija) Inese Vaidere interesējās par ES gatavību izaicinājumiem digitālajā vidē (tai skaitā “Facebook” vēlmi ieviest virtuālo valūtu “Libra”), Roberts Zīle pievērsās EK iecerei veicināt stingrāku kontroli banku sektorā eirozonas valstīs naudas atmazgāšanas skandālu kontekstā, Nils Ušakovs vaicāja par jau minētajiem neskaidrajiem finanšu avotiem jauno ieceru īstenošanai, bet Tatjana Ždanoka vēlējās saņemt atbildi par to, kā tieši ES ekonomika kļūs katram eiropietim vienlīdz draudzīgāka. Asāku kritiku un izaicinošākus jautājumus kandidātam uzdeva citu dalībvalstu pārstāvji EP.

 

Visu rakstu lasiet 11. oktobra numurā.