„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.0 °C
daži mākoņi

Kompensācijas tilta ēnā palikušajiem nebūs tik drīz

Kompensāciju izmaksas gaisa tilta ēnā nokļuvušo un bojāto māju īpašniekiem Smilšu ielā nebūs tik ātri, jo nepieciešams noteikt visu procesā iesaistīto pušu atbildības pakāpi, Daugavpils domes preses konferencē atzina domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

“Uz šodienu atbildīgie dienesti ir tikušies ar visiem dzīvojamo māju īpašniekiem Smilšu ielā, kuru intereses ir skāris jaunā ceļu pārvada būvniecības projekts. No visiem iedzīvotājiem ir saņemti iesniegumi, ir apskatītas visas mājas. Tikai viens no iedzīvotājiem ir paudis vēlmi pārdot savu īpašumu pašvaldībai,” norādīja A. Elksniņš.

Atbildīgajiem dienestiem ir uzdots veikt ekspertīzi, lai noteiktu, cik lielā mērā tilts aizsedz dienas gaismu iedzīvotāju mājās, kā arī novērtēt nekustamo īpašumu. Kad būs saņemti visi nepieciešamie slēdzieni, kuros būs norādīts kaitējuma apmērs un iespējamās kompensāciju summas, pašvaldība pieņems attiecīgus lēmumus.

Apsekošanas laikā ir konstatēts, ka vairākām mājām tilta būvniecības rezultātā ir nodarīti bojājumi, radušās plaisas. Šajos gadījumos pašvaldība sniedz iedzīvotājiem nepieciešamo palīdzību, lai sagatavotu nepieciešamos dokumentus kompensāciju saņemšanai no būvniekiem vai apdrošināšanas kompānijām, kas apdrošināja šo darījumu.

 

Visu rakstu lasiet 11. oktobra numurā.