„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī sacentās jaunie Latvijas sargi

Jau sesto gadu Daugavpils cietoksnī norisinājās patriotiski militārā spēlē „Jaunie Latvijas sargi”, kurā drosmīgi un zinātkāri jaunieši no Latgales, demonstrējot savu izturību, zināšanas un komandas saliedētību, “atbrīvoja Daugavpili”.

Pasākuma atklāšanā jauniešus sveica Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. Viņš atzina, ka Daugavpils cietoksnis ir pateicīga vieta dažādu militāru pasākumu organizēšanai un pauda gandarījumu par lielu dalībnieku skaitu, vēlēja izturību, komandas garu un būt savas pilsētas, novada un valsts patriotiem. Kā arī viņš norādīja, ka 2020. gads ir svarīgs, jo pirms simts gadiem 3. janvārī Latgale tika atbrīvota no lieliniekiem (boļševikiem).

SIA “Gimnasium” vadītājs un šīs spēles aizsācējs Kaspars Timma jauniešiem atgādināja, ka, apvienojoties komandā un izveidojot sistēmu, jauniešiem ir iespēja izveidot “cietoksni” un sasniegt vairāk nekā katrs no viņiem varētu sasniegt atsevišķi, kā arī norādīja, ka atslēgas vārdi šajā spēlē ir sistēma, sadarbība un komanda.

Pēc svinīgajām uzrunām un saliedētības ugunskura iedegšanas, komandas Latvijas armijas karavīru vadībā sešās darbnīcās apguva Brīvības cīņu vēsturi, armijas disciplīnu, komandu došanu un izpildi, tuvcīņas elementus, ievainoto aprūpi un pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu, šaušanu, slēptu pārvietošanos pēc kartes un kompasa, kā arī ierindas mācību.

 

Visu rakstu lasiet 15. oktobra numurā.