„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Līgums par Martinsona mājas izveidi vēl nav noslēgts

Līgums par Pētera Martisona keramikas muzeja - Martinsona mājas izveidi Daugavpils cietokšņa Pulvera noliktavā pagaidām nav noslēgts, “Latgales Laikam” atzina Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs.

“Martinsona mājas izveides projekta īstenošanai ilgi tika gaidīts finansējums, jo tas ir pārrobežu projekts ar Krieviju un līgums par projekta īstenošanu pagaidām vēl nav noslēgts,” teica I. Prelatovs.

Martinsona māju Daugavpils cietoksnī paredzēts izveidot Latvijas un Krievijas sadarbības programmas ietvaros. Visu nepieciešamo dokumentāciju abu valstu projektētāji bija sagatavojuši jau pirms laba laika. Taču saskaņošanas process iekavējās.

Pulvera noliktava uzcelta XIX gadsimta beigās. Tās garums ir 65 metri, platums – 12 metri. 2013. gadā objektu izpirka no firmas, kura to nomāja dārzeņu glabātavas vajadzībām.