„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Rēzeknes novadā likvidē nelikumīgu degvielas uzpildes vietu

Valsts policija policisti savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personu, kura, iespējams, Rēzeknes novadā, kādā nekustamā īpašumā nelikumīgi glabā un tirgo naftas produktus ievērojamā apmērā, bez to likumīgu izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Minētās informācijas pārbaudei VP LRP  Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas likumsargi 9. oktobrī sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonām iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanas Rēzeknes novada Vērēmu pagastā. Apskatot privātīpašuma teritoriju, likumsargi konstatēja, ka tajā realizācijas nolūkiem tiek glabāts šķidrums ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaku, ka arī aprīkojums transportlīdzekļu uzpildei. Kopumā kratīšanas laikā izņemti apmēram 8000 litri šķidruma, kas visdrīzāk ir dīzeļdegviela, kā arī uzpildes pistoles un citas transportlīdzekļu uzpildei izmantojamas ierīces. Turpinot kratīšanu, saimniecības ēkās tika konstatētas arī citas nelikumīgas akcīzes preces – 30 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, ka arī 10 litri dažādu alkoholisku dzērienu ar Krievijas akcīzes markām. Turpat tika konfiscēti arī visdrīzāk nelikumīgā ceļā iegūtie finanšu līdzekļi – 7000 eiro, un tostarp tiek lemts jautājums par kriminālprocesa uzsākšanu pēc KL 195.panta, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu. Aizdomās par saistību ar minētiem noziegumiem notikuma vietā aizturēts 1967. gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu izņemto šķidrumu sastāvu un daudzumu –  nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Atgādinām, ka saskaņā ar KL 2201.panta pirmo daļu, par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu. Savukārt pēc KL 195.panta 1.daļas, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.