„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī demontē avārijas stāvoklī esošu ēku

Daugavpils cietoksnī norisinās bīstamās, avārijas stāvoklī esošās silikāta ķieģeļu ēkas Hekeļa ielā 3 demontāžas darbi. Tai piederošo ēku par saviem līdzekļiem demontē VAS „Valsts nekustamie īpašumi”.

Tā kā minētajai ēkai, kas atrodas netālu no Konstantīna vārtiem un jau sen stāv aiz dzelzs nožogojuma, nav nekādas kultūrvēsturiskas vērtības, Cietokšņa padome pilnībā atbalstījusi tās demontāžu.

Savukārt Cietokšņa padome neatbalstīja ēku Aleksandra ielā 5A un 11 nojaukšanu, kuras arī pieder VAS „Valsts nekustamie īpašumi” un kuras tā bija piedāvājusi nojaukt par saviem līdzekļiem.

Abas minētās novārtā atstātās ēkas ir celtas no sarkaniem ķieģeļiem un tiek uzskatītas par Daugavpils cietokšņa arhitektūras ansambļa sastāvdaļu. Vienai no tām - bijušai kapelai un morgam--, kas atrodas aiz senām kazarmām, piemīt vēsturiska vērtība un tai ir nepieciešama steidzama konservācija. Otrā atrodas aiz cietokšņa Inženieru arsenāla, kas drīzumā var tikt pārveidots par Tehnikas un rūpnieciskā mantojuma muzeju.