„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. oktobris
Otrdiena
Lāsma, Zanda, Zandis
+11.4 °C
neliels lietus

Modernizē robežšķērsošanas vietu „Silene”

Autores foto

Novembrī jānoslēdzas robežšķērsošanas (RŠV) vietas “Silene” pārbūves darbiem. Labiekārtojot infrastruktūru gan Latvijas, gan Baltkrievijas pusē, turpmāk šķērsot robežu šeit varēs ne vien autobraucēji, bet arī velobraucēji un gājēji, kas līdz šim nebija atļauts.

RŠV “Silene” pārbūves darbi uzsākti šī gada maijā, paplašināts asfalta segums, tas ļaus turpmāk robežšķērsošanu šeit organizēt nevis divās, bet trīs joslās, lai padarītu procesu ātrāku. Tāpat modernizēta perimetra apsardzes sistēma, ieviesta videonovērošanas sistēma, elektroniskie satiksmes organizācijas informatīvie paneļi, transportlīdzekļu piespiedu apstādināšanas iekārtas. To visu īpaši novērtē robežsargi. „Uzlabots apgaismojums, līdz ar to mums vieglāk novērot apkārtējo teritoriju. Tiek plānots uzstādīt jaunus robežpārbaudes paviljonus, kuros būs nodrošināti labvēlīgāki darba apstākļi,” skaidro RŠV „Silene” priekšnieks majors Sergejs Krasovskis. Šeit vienā maiņā strādā no 10--15 darbinieki, viņu skaits atkarīgs no transporta plūsmas.

 

Visu rakstu lasiet 22. oktobra numurā.

Komentāri

22.10.2019 22:26
Labi
Bet pārbaudes joslā 7 cilvēki. Cik neder joslas ja cilvēkus nebūs tad ātrāk nebūs, it īpaši pases savākšanas procedūra